Service - terug naar overzicht

Branding Experience Design

Cultuur verbonden merken die verkopen, overtuigen en de boodschap overbrengen

Het gezicht van je merk

Merken bestaan niet, wel bedrijven gerund en gemaakt door mensen. Een merk koop en gebruik je niet, de producten van het merk wel. Toch zijn we dagelijks met merken bezig. Ieder merk heeft een merkhouder die het als enige mag gebruiken.

Branding is wat een merk onder andere een gezicht geeft, middels een logo, symbool, beeldmerk, typografie, fotografie en kleuren. De merkstrategie bepaalt de doeltelling en bestaansreden van het merk. Het hoe en waarom van een merk, ook bekend als Simon Sinek’s Golden Circle bestaande uit de Why, How and What. We volgen ook de visie van branding guru Wally Ollins's volledig. Hij stelt dat niets verboden gebied is. Zelfs mensen, landen, steden, musea en scholen zijn merken die gemanaged moeten worden. Zijn boek On Brand (2003) inspirerende ons net zo te denken en te werken en hiermee kansen voor zeer diverse organisaties te creëren.

Belevingswereld

Vanuit Graffiti ontstond onze liefde voor typografie, logo’s, grafische beeldmerken en illustraties. Gedurende de master in Retail Design & Communication leerden we over de betekenis ervan voor een merk en het belang van een goed merkconcept en goede merkrelatie. Naast het ontwerpen van instore communicaties en visuals ontwerpen we branding voor merken, personen en bedrijven zoals logo’s, publicaties, brochures, en brand items. Vaak vooraf gegaan door een strategisch traject met als resultaat de visie, missie, strategie en conceptgedachte van het desbetreffende merk.

Wij vinden beleving belangrijk. Branding die je bezighoudt, raakt en triggert, verrast je en brengt je in vervoering. Het verleid je tot de belevingswereld van het merk. Wij vinden een logo pas goed genoeg als je het dragen wilt, op een t-shirt of zelfs op je lichaam. Als je erdoor onderdeel wilt worden van de brand community. Verder is bij ons altijd van belang dat jij of je organisatie jezelf erin herkent. Want wij geloven dat wanneer jij en je mensen er volledig in geloven en er trots op zijn, succes slechts een feit is.

 

DOE JE MEE?

We praten je natuurlijk graag persoonlijk bij over onze verschillende branding designs. Ook over onze visie op branding en onze werkwijze. Maar nog liever brainstormen we samen met jou hoe jouw branding voor de toekomst óók tot een experience te maken. Dat brengen we dan graag samen in een aantrekkelijk branding design waarbij beleving centraal staat. De brainstorm doen we graag vrijblijvend en voor niets. Zo kun jij onze strategische en belevingskracht van branding experience design eens ervaren. Doe je mee? We ontvangen graag je bericht via onderstaande link.

 

Recente projecten

Geïntresseerd in een samenwerking in Branding?

In overleg met jou bepalen we hoe we jouw branding kunnen vormgeven.