Superlofts | Hospitality Design

Hip Hotel Living

Kleurrijk loft appartement in de Amsterdamse Houthaven.

De Houthaven is een haven langs het IJ in het westelijk havengebied van Amsterdam. De haven, voornamelijk gebruikt door de binnenvaart, transformeerde recentelijk tot geheel nieuwe woonwijk, aangelegd op zeven kunstmatige eilanden die het IJ in steken, zoals vroeger in de tijd van de houthandel aan de IJ-oevers.

Collectief gebouw

Op het noordelijke eiland bouwde een groep bewoners Superlofts. Een collectief gebouw met lofts van zes meter hoog die zo zijn ontworpen dat ze door de jaren heen met hen mee groeien. Extra kamer bij bouwen of juist meer open ruimte als je gezinssamenstelling verandert? Dat kan. De industriële architectuur biedt maximale flexibiliteit. Er zijn een gezamenlijke daktuinen, oplaadpalen en zonnepanelen. Superlofts past hiermee naadloos in de maatschappelijke ontwikkeling om meer te delen. Als bewoner bepaal je zelf je eigen indeling, grootte en ontwerp. De kosten voor de afbouw van de loft heb je in eigen hand. Betaalbaar kan door het zelf te doen maar je kunt ook kiezen voor een architect.

Dozen

In de hoge casco ruimte hingen we twee nieuwe dozen, verbonden met een trap en galerij. De eerste doos en trap maken de open keuken intiem. Onder de tweede doos ontstaat een fijne lage ruimte om films te kijken en piano te spelen. Doordat elke doos zijn eigen ramen heeft blijft licht en lucht door het hele loft gehandhaaft. De living is meters hoog, zo ook de vide die door de twee dozen ontstaat bij de entree. Door hedendaagse vormgeving en de rijkheid aan kleuren en materialen die door het heerlijke licht hun glans behouden, waan je jezelf in een mini hip hotel. Licht, ruimtelijk en uniek.

 

Recente projecten

Geïnteresseerd in een samenwerking?