Rotterdam Appartement | Hospitality Design

Totem Home

Wie via de achteruitgang station Rotterdam Centraal verlaat leert een geheel andere kant van Rotterdam kennen. Grachten met groen en lanen vol bomen, creëren een oasis van rust dicht tegen het centrum. Statige huizen en rustige groene straten, zo anders dan de drukke Lijnbaan vol hoogbouw, slechts enkele meters verderop aan de voorzijde van het station. Noord is ook bekend om haar vele kleine upcoming buurtjes waar je liefde voor mode, design en eten beantwoord wordt. Ja, Noord heeft het allemaal!

Woongeluk

Wanneer je ruimte, rust en groene leefgebieden dichtbij het centrum ambieert, dan is wonen in de wijk Bergpolder perfect. De sfeer is gezellig en rustig als in een dorp. Haar jaren dertig laagbouw appartementengebouwen zijn uitermate geschikt voor gezinnen. Een van de appartementen werd onlangs volledig gerevitaliseerd. De bewoners gaven ons met opzet een carte blanche opdracht zodat met een frisse blik de beste nieuwe creatieve ideeën qua routing, gebruik, indeling en look & feel tot stand konden komen.

Totem

Deze aanpak heeft geresulteerd in een compleet nieuwe indeling voor het appartement. De vierkante jaren dertig hal midden in de woning die alle kamers ontsloot werd vervangen door twee open corridors met glazen deur en multifunctionele kast voorzien van eikenhout panelen in karakteristieke Hongaarse punt. Een Totem midden in de woning die alle vertrekken met elkaar verbindt. Via de open keuken naast de entree bereik je direct links de eerste corridor, de nieuwe ‘hal’ die het gezin bij binnenkomst ruimte geeft hun tas, jas en schoenen in de prachtige kast op te bergen. De lichte eetruimte met geweldig uitzicht op de straat en nabijgelegen groengebied grenst direct aan de moderne open keuken. Hierachter ligt afgescheiden door schuif staaldeuren met glas de TV, muziek- en speelkamer. De twee corridors en een draai staaldeur met glas ontsluiten de twee slaapkamers en badkamers zonder dat de eetkamer en achter gelegen kamer betreden dienen te worden. De authentieke groene kleur van de corridors met zijdeglas retro-grijze jaren dertig paneeldeuren verduidelijken deze ingenieuze nieuwe routing van het appartement. De overige kleuren en materialen van het nieuwe interieur zijn zacht en licht van toon en structuur. Goed passend bij het heerlijke daglicht wat prachtig van voren door de nieuwe corridor, langs de nieuwe kast en via het nieuwe verdiepingshoge venster in de tweede slaapkamer en de staal schuifdeuren met glas tot ver in de woning schijnt.

 

Recente projecten

Geïnteresseerd in een samenwerking?