Park Hotel Madeleine Breda | Hospitality Design

Holy Hotel

Empathisch modern klassiek luxe park hotel in voormalig klooster.

Hotels bieden hun gasten tegenwoordig veel meer dan een bed om in te slapen. Ze zetten vol in op beleving. Thematisering, programma, een heuse Boeing 747 in de hoteltuin en bijzondere kamers met verschillende sferen, niets lijkt te gek om gasten een onvergetelijk verblijf te bezorgen.

Bij Park Hotel Madeleine Breda in een voormalig klooster in het zuiden van Nederland zijn het de prachtige monumentale locatie en wijdse parkachtige omgeving zelf die de ‘must see and be’ zijn. Logischerwijs vormen beide tevens de basis en inspiratie voor het hotel concept en de hotelinrichting en creëren zo een onmisbare schakel in het verbinden van mens, natuur en cultuur.

Ontspannen, genieten en opladen

Binnen het locale landelijke hotelconcept staat empathie centraal. Want in een tijd waarin technologie hoogtij viert, waardoor mensen steeds meer losraken van de dagelijkse realiteit en directe omgeving, groeit het verlangen hiernaar en naar verbinding, persoonlijk contact en escapisme. Wanneer alles steeds sneller en sneller lijkt te gaan is het heerlijk om de dagelijkse hectiek (even) te ontvluchten. Ontspannen, genieten en opladen in een totaal beleving is wat Park Hotel Madeleine Breda haar gasten graag wil bieden. Rust, ruimte, puur genot, in de natuur net buiten de stad, met voldoende persoonlijke aandacht.

Het oude klooster is volledig verbouwd met behoud van het unieke historische karakter. Inclusief de indrukwekkende kapel met prachtige glas in lood ramen, nu dienstdoende als unieke vergaderruimte of feestlocatie voor bruiloften, feesten en partijen. Het hotel beschikt daarnaast over een eigen restaurant, oesterbar, bierbar, wijnkelder, tearoom en wellness faciliteiten. Het bijbehorende landgoed in Engelse landschapsstijl is grotendeels in tact gebleven met recreatie als voornaamste functie. Bestaande paden zijn voorzien van ecologische verharding en maken de weg vrij naar het theehuis, een kleine kinderboerderij, speelweide, amfitheater, bierbrouwerij, monnikentuin en wijngaard. De productie van fruit, groente, eieren en zelf gebrouwen trappistenbier op eigen terrein maakt Park Hotel M gedeeltelijk zelfvoorzienend en biedt gasten biologisch verantwoordelijk gekweekte, eerlijke en bovenal eigen vers producten tijdens ontbijt, lunch en diner.

Gouden Draad

De uiterst unieke ligging, omgeving, geschiedenis en gemixte bouwstijlen van het voormalig klooster met onder andere Neo Classicistische stijl uit 1866 vormen de basis voor het modern klassiek interieur met internationale allure voorzien van de laatste technologie qua licht, geluid en installaties. Het gebouw zelf ademt sereniteit middels haar prachtige lichte witte entreehal, lange gang met gewelfbogen, diepe conferentieruimte met sierlijke witte bogen en ramen met gekleurd glas in lood. Dit karakter wordt in de vele suites en kamers, het restaurant, de ontbijtzaal, de vergaderruimtes en conferentieruimte doorgezet. Een lichte en serene sfeer aangevuld met een rijkheid aan natuurlijke kleuren, materialen in lijn met de historische afwerking zoals die van de entreevloer in authentiek marmer, het glas in lood, de sierpleister plafonds en de witte binnenmuren, deuren en kozijnen. Een visgraad vloer in natuurlijk licht eiken in de ontvangstruimte en restaurant, een lichte terrazzo vloer in de gangen, warm lichtgrijs behang en wandkleden met een print van gewassen, bos of groen. Zachte natuurtinten verrijken de verschillende ruimtes. Organisch natuurlijke vormen zoals die van een blad, bloem of gewas dienen als inspiratie voor de keuze en vormgeving van divers meubilair, verlichtingsarmaturen en decoraties. Grotere op maat gemaakte meubelstukken zoals een bar, buffet, counter of kast kennen een klassieke stijl in lijn met de bouwstijl van het oude klooster, licht van toon en gemaakt uit natuurlijke materialen; diverse houtsoorten, organische stoffen en echt leder. Aangevuld met eigentijdse meubels, accessoires, geometrische behangpatronen, sanitair en wasmeubels. Als finishing touch zijn ze allen voorzien van een goudkleurige details. Een messing bies in de visgraad en terrazzo vloer, een geometrisch patroon in gouden lijn op het behang, een gouddraad in kussens en stoffering, messing meubelknopjes op kasten en gouden randen op vazen en servies. Tezamen vormen zij de gouden draad die verleden en heden aan elkaar rijgt door het gehele hotel.

 

Recente projecten

Geïnteresseerd in een samenwerking?