Outsiders | Branding Design

We are Amsterdam

Helder zwart wit lees- en kijkboek met verhalen van 40 Amsterdamse nieuwkomers.

De diversiteit van Amsterdam als stad met 180 nationaliteiten gaat tot ver terug in haar verleden toen vele ambachtslieden uit het zuiden der Nederlanden hun toevlucht zochten in de stad tijdens de Spaanse inquisitie. Later volgde een toestroom van buitenlanders uit Duitsland en de Scandinavische landen aan het eind van de zestiende eeuw. In 2000 verhuisde Martijn Frank Dirks zelf vanuit het zuiden naar de hoofdstad van Nederland met als doel er uiteindelijk zijn ontwerpbureau te starten te midden van de talrijke bekende Nederlandse en internationale merken en bedrijven die de stad rijk is. Zo hoopte hij ervaring op te doen en langdurige zakelijke relaties op te bouwen.

Kansen

Zijn studio werd uiteindelijk een succes en privé vond hij er ook zijn geluk. Als dank hiervoor werd dit boek gemaakt in het jaar dat zijn studiomfd tien jaar bestond. Een boek met veertig verhalen van Amsterdamse outsiders die hij hier de afgelopen jaren ontmoet heeft en enkelen die hij door dit boek heeft leren kennen. Allemaal gingen zij net als Martijn hun droom achterna en werden zo insiders van de hoofdstad. Dit boek gaat over de kansen die Amsterdam (hen) biedt. Met verhalen die je als Amsterdammer een frisse blik geven op de stad van je leven en loopbaan en je als outsider inspireren om Amsterdam te bezoeken, er tijdelijk te verblijven of er zelfs te gaan wonen en/of werken. Zodat jij binnenkort ook je bijdrage zult leveren aan deze geweldige stad, want wij zijn Amsterdam.

Kijken en lezen

Outsiders Amsterdam is een echt lees- en kijkboek. Het is een boek om in stukken te lezen of te bekijken. Zo is het boek opgezet en opgemaakt. Bewust kozen we voor een heldere zwart - witte vormgeving om zo de inhoud van de diverse verhalen en de cultuur van de personen het verschil te laten maken. Fotograaf Kasimir Szekers portretteerde alle veertig outsiders prachtig, close up en op hun favoriete plek in Amsterdam. Gezien de lengte van de verhalen en het gelijktijdig kijken en lezen kozen we voor een opmaak die je kent van een magazine.

 

 

 

 

 

Recente projecten

Geïnteresseerd in een samenwerking?