Old Amsterdam Cheese Store | Retail Design

Full of Character

Karakteristieke kaaswinkel midden in het centrum van Amsterdam.

Het internationaal bekende kaasmerk Old Amsterdam een viertal kaaswinkels in het centrum van Amsterdam. Studiomfd ontwierp het interieur van alle winkels die perfect aansluiten op het merk Old Amsterdam. Old Amsterdam biedt de smaakbeleving van een oude kaas gecombineerd met het handzame van een belegen kaas. De nieuwe koers van het merk draait om het karakter, de puurheid, de authenticiteit, de echtheid, de toegankelijkheid en de eigentijdsheid van de smaak en beleving van de kaas zelf.

Verlekkeren

Direct bij binnenkomst ervaart de klandizie de associatie met het eten van kaas in een winkel die verlekkert en uitnodigt uit om dit te ervaren. Voor in de winkel worden ze ontvangen met de klassieke kaas, omlijst door de gerijpte materialen van het interieur. Halverwege de winkel verandert de vloer echter in een zwart-wit tegelpatroon en zijn de materialen lichter. Hier worden tevens andere kaassoorten geëtaleerd op grote gekoelde tafels. De opbouw van alle kasten en tafels is modulair, zodat het complete interieur op eenvoudige wijze verplaatst kan worden.

Kaashuis

Het ontwerp van de winkel speelt tevens in op de nieuwe koers van Old Amsterdam. Echte, pure en karaktervolle materialen zoals de houten vloer die geleefd is en voorzien van een authentieke zaagblad structuur. Evenals de counter met een graniet blad van Belgisch hardsteen. Buitenlandse bezoekers herkennen de stad Amsterdam in een Grachtenpand kaashuis middenin de winkel. Zo beroert de winkel alle zintuigen en creëert een spanningsveld tussen historie, de stad, het karakter en smaak van de kaas.

Recente projecten

Geïnteresseerd in een samenwerking?