Nouwens Transport Breda | Office Design

Circle Office

Modern eigentijds en professioneel kantoor voor Nouwens Transport Breda

Net zo avontuurlijk als de reis en het leven van een vrachtwagenchauffeur is, is het verhaal van Nouwens Transport Breda. Begonnen amper twintig jaar geleden vanuit een zolderkamer met slechts één busje, nu uit gegroeid tot een innovatief transportbedrijf met bijna 100 werknemers, 25 trekkers, 12 bestelwagens, 10 motorwagens en 40 trailers. Nouwens Transport Breda is door deze stormachtige ontwikkeling behoorlijk uit haar jas gegroeid en kocht zodoende een terrein van ruim 3 ha te Breda waarop ze een nieuw bedrijfspand en warehouse van ruim 2.750 m2 liet bouwen in minder dan driekwart jaar tijd.

Ronde Vormen

Afspraak is afspraak en op tijd is op tijd, bij Nouwens. Een professionele partij, stipt, precies, uiterst zorgvuldig en vakkundig. Naast hart voor haar klanten, hun transport en de warehousing van hun goederen, klopt het hart van Nouwens net zo hard voor haar mensen. Haar nieuwe kantoor dient derhalve naast een geweldig fijne werkplek ook een plek te zijn waar zij elkaar tijdens en na het werk kunnen ontmoeten. Want ontspanning en vermaak op kantoor zijn even zo belangrijk.

De kenmerkende ronde vormen van het nieuwe kantoorpand komen terug in het gehele kantoorinterieur en overheersen met name in de algemene ruimten zoals de entreehal, gangzones en gebouwkern. Ze bepalen de vormgeving van plafond, wanden, meubilair en wayfinding. Hun ronde vormgeving symboliseert beweging en dynamiek, karakteristiek voor transport.

Uitzicht

De ingang is open, ruimtelijk en transparant. Je wordt ontvangen in de ruime entreehal van twee verdiepingen hoog met in het midden een fraaie hagelwitte wenteltrap die via een loopbrug de verbinding naar de tweede verdieping maakt. De grote lichtkoepel er direct boven en de brede glaspui over twee verdiepingen voorzien de trap en hal van veel daglicht. De hoogte van de prachtige ruimte wordt extra benadrukt door een bouwkundige kern met afgeronde hoeken voorzien van een lichte houtstructuur, die je door de openingen in de verdiepingsvloer vanaf de begane grond helemaal tot aan het dak ervaart. De kantoor- en vergaderruimtes zijn licht, strak en geordend, goed passend bij het professionaliteit en perfectie karakter van Nouwens. De corporate kleur blauw voert in diverse tinten (van licht tot donker) de boventoon en wordt aangevuld met grijs en wit. Natuurlijke materialen (hout) en planten (groen) op detailniveau zorgen voor de juiste balans qua werken en warmte plus huiselijkheid.

De open entree, wenteltrap, loopbrug en corridors bieden perfect zicht op het terrein met de vrachtwagens en docks van het magazijn. Ook het bedrijfsrestaurant met keuken en bar, een gezellige ontmoetingsplek voor personeel om heerlijk te lunchen, vergaderen en even ontspannen heeft een prachtig uitzicht op de stad waar het voor Nouwens, niet eens zo heel lang geleden, allemaal begon.

 

Recente projecten

Geïnteresseerd in een samenwerking?