Gusta | Retail Design

Celebration Station

Celebrate the day! Met deze lijfspreuk wil internationaal lifestyle-merk Gusta van ieder moment iets moois maken. Dagelijkse momenten waar je het drukke bestaan achter je te laat om even te genieten van je favoriete kop koffie, warme kop thee, heerlijke maaltijd, verse smoothie of door weg te duiken op de bank met een goed glas wijn. Met de lifestyle-producten van Gusta geniet je extra in het weekend; van een mooi gedekte tafel, sfeervolle kaarsen op een koude winteravond of lekker lang tafelen. Allerlei momenten die je deelt met vrienden, familie of momenten die je lekker voor jezelf houdt. Gusta viert ze graag, samen met jou!

Genieten

Op het Bredase Rithmeesterpark bouwde Gusta binnen afzienbare tijd haar nieuwe onderkomen; een nieuw prachtig eigentijds kantoorpand met in-house showroom en restaurant waar ze van haar eigen mooie momenten kan genieten. Het veelvoudig gebruik van glas zorgt voor heerlijk veel daglicht en geeft een prachtig uitzicht in de avond. De enorme vide in de entreehal en openheid in de constructie ontvangen je met open armen, geven prachtige doorzichten in het hele gebouw en maakte het vrij van inpandige kolommen. Wij ontwierpen voor Gusta een interieur die haar uitgebreide collectie bevorderd, perfect past bij haar vreugdevol karakter en naadloos overloopt in de moderne architectuur van haar nieuwe gebouw.

Warenhuis

De lichte grote mooie entreehal, van twee verdiepingen hoog, verbindt de entree, showroom en het restaurant. Direct bij binnenkomst maken bezoekers in de hal kennis met een selectie van Gusta’s uitgebreide collectie. Uitgestalt op diverse houten, witte en betonnen blokken en in vierkant houten open vakken aan de zes meter hoge wand in het midden van de hal. Deze is tevens voorzien van karakteristieke Gusta visual en laat zo niets aan het toeval over. Welkom bij Gusta!

De open brede doorgang rechts lijdt richting de showroom bestaande uit dezelfde typen blokken en zes grote open stalen frame kubussen waarin elk thema’s uit de Gusta collectie geëtaleerd zijn. Aan de wanden bevinden zich speciaal ontworpen rekken met ertussen, precies voor het raam, open houten kasten voorzien van glazen planken die zo het daglicht mooi binnen laten en tevens als etalage fungeren. Zo doet de showroom eerder denken aan de woonafdeling van een modern warenhuis. Door de strakke vorming en sobere materialen kunnen klanten makkelijk hun eigen voorstelling bij de collectie in hun eigen winkel maken en komt ze het best tot haar recht. Een bezoek aan Gusta eindigt steevast met een kijkje in de open keuken links van de entree waarna je uitgenodigd wordt plaats te nemen in Gusta’s eigen restaurant. Op en top genieten bij Gusta!

 

Recente projecten

Geïnteresseerd in een samenwerking?