Curio | School Hospitality

Urban Breakout

Curio aan de Wilhelminasingel in Breda biedt opleidingen in de economie, administratie, logistiek en fashion. Je kunt je eigin bedrijf beginnen kledingstylist worden en je leert er materialen en kleuren met elkaar matchen. Ligt je interesse in de zakelijke wereld? Ondersteun dan advocaten, bedenk reclames of organiseer een evenement!

Curio biedt een plek waar talenten zich ontwikkelen tot de top van hun vakgebied. Middels kennisontwikkeling draagt ze bij aan de arbeidsmarkt en houdt ze haar regio, West-Brabant, in ontwikkeling.

Meeting Point

Het centrum van de opleiding, gehuisvest in het voormalige Sint Ignatius Ziekenhuis, is de grote multifunctionele ruimte aan de achterzijde van het gebouw. Een ruime, bijzondere, taartpunt-vormige ruimte welke fungeert als belangrijke ontmoetingsplek en break out. Het nieuwe interieur huisvest een ruim aanbod aan functies gedurende het jaar en door de dag zelf. De nieuwe look & feel is modern passende bij de doelgroep en het opleidingsprogramma. De diverse kleuren en wall visuals sluiten hier perfect op aan en passen qua kleuren perfect bij de bestaande kleuren van de ruimte zoals die van stalen constructie. In lijn met het industriële karakter en de hoogte van de multifunctionele ruimte voelt het nieuwe interieur ruimtelijk, industrieel en urban wat goed past bij het gewenst gebruik als centraal meeting point, plein, en hangplek.

Podiumtrap

Het plein met grote podiumtrap wordt in de middag gebruikt voor de lunch. De koffiecorner & automatiek, met daarboven op een terras, vormt het meeting point gedurende de hele dag en in de avonduren. Voor events doet de grote trap dienst als tribune, wordt het plein omgetoverd tot auditorium en op het dak van koffiebar de presentaties gegeven. In de diverse sets banken, achter de koffie bar en de overdekte naast de trap kunnen de studenten zich terugtrekken voor informeel overleg. Bovenop het plateau achter de grote trap kunnen zij in alle rust boven alles uit werken aan schoolopdrachten. Een groot gedeelte nabij de entree ingericht als game zone biedt de nodige ontspanning gedurende pauze- en tussenuren.

 

 

Recente projecten

Geïnteresseerd in een samenwerking?