Concrete Valley | Office Design

Concrete Office

Beton is sinds de oudheid al een veel toegepast bouwmateriaal. De Egyptenaren, Babyloniërs en Grieken gebruikten het en de Romeinen pasten het voor het eerst op zeer grote schaal toe, zoals in het monumentale bouwwerk het Colosseum wat zeer veel beton bevat. Helaas door de val van het Romeinse rijk verdween de kennis erover en duurde het eeuwen voor het materiaal herontdekt werd. Wie had ooit gedacht in 1925 toen in Nederland voor het eerst kleine projecten in beton werden uitgevoerd dat het opnieuw zou uitgroeien tot een geliefd materiaal van esthetische kwaliteit? Tegenwoordig wordt het kunstmatig steenachtig materiaal met liefde door veel moderne architecten in decoratieve zin toegepast. Fan als ze zijn van de grijze kleur, de levendigheid en diepte van het oppervlak. Sommige architecten gaan nog een stap verder en zoeken de uiterste mogelijkheden van het materiaal op. Ben van Berkel is zo’n architect, ook wel bekend als de architect die beton laat dansen.

Passie

Alleen nadat zo’n prachtig ontwerp als het station van Arnhem van zijn hand of de Mall of the Netherlands van architect Roberto Meyer tot stand is gekomen is een uitvoerder die het plan kan kan realiseren evenzo of wellicht nog belangrijker. Concrete Valley uit Bergen op Zoom, ondernemer van jaar van deze gemeente, is zo’n partij, zo niet dé partij. Op de bouwplaats van wel 80.000 m2 worden zeer diverse, innovatieve en onderscheidende betongevels, -beplating en -constructies gerealiseerd. Op het terrein zijn drie bedrijven samen gehuisvest is één kantoorpand waar gewerkt wordt door mensen met passie voor nieuwe ideeën en mogelijkheden in beton. Welkom bij Concrete Valley!

Bijzondere vormgeving

We ontwierpen voor Concrete Valley een eigentijds kantoor, met een eigenzinnige, onderscheidende en bijzondere vormgeving, vergelijkbaar met de bouwwerken en betonconstructies die zij realiseren, en met aardse en zandkleuren, geïnspireerd op aarde en zand wat de basis vormt van het geweldige materiaal. De vormgeving getypeerd door schuine lijnen en de combinatie van beton, meubelstof, aardse tinten & materialen komen terug door het gehele gebouw. Dwars door het kantoor loopt de backbone van kasten, zitelementen, ontvangst tafel, werkblad en pantry. Deze definieert de verschillende zones van werken, ontmoeten, eten & drinken en vergaderen. Het nieuwe kantoor biedt haar werknemers hierin diverse mogelijkheden. Kleine huiskamers voor kort informeel overleg, een grote vergaderruimte voor presentaties, een pantry / coffee corner om bij te praten, te werken en wat te drinken en een multifunctioneel restaurant om te lunchen, te eten en te borrelen. De werkzones staan met elkaar in verbinding middels de doorgangen in de backbone. Deze beperkt het geluidsoverlast waardoor je rustig in de open space kunt werken.

 

Recente projecten

Geïnteresseerd in een samenwerking?