VERLIEFD OP NOORD IBIZA

Mocht je vakantieplannen voor Ibiza hebben of je hoofd er nog lichtelijk over breken, dan is Noord Ibiza een perfecte keuze. Het noorden van het heerlijke Spaanse eiland midden in de Middellandse Zee kent prachtige natuur, adembenemende baaitjes en stranden, fantastische uitgestrekte groene wijnvelden, idyllische dorpjes en is het thuis van het fraaie en romantische boutique hotel Los Enamorados. Een lust voor het oog en hart van liefhebbers van interieur design en heerlijk eten en drinken zoals wij.

HOTEL MET BAZAAR

Het bescheiden hotel bevindt zich in de kleine avontuurlijke haven van Portinatx direct aan de kust, aan de voet van de prachtige vuurtoren. Een heerlijke plek om te verblijven, ontspannen, genieten en jezelf te zijn. Wij sliepen als een roos in onze kamer met geweldig zeezicht en uitzicht over de kleine baai. De rijk ingerichte kamer met prachtige vintage fauteuils, bijzettafels en sfeerlampen, gedecoreerd met kleurrijke vloer- en wandkleden, kussens en gordijnen deed ons denken aan een scène uit een romantische internationale film of een non-fictie bestseller. Het ontbijt was heerlijk, goede koffie, gezonde verse sappen en ‘s middags genoten we van huisgemaakte gebakjes en wat later van een bruisende cocktail en heerlijke kleine lokale gerechtjes met vers gevangen vis. Aangenaam verast werden we door de in-house bazaar met de meest geweldige meubels, accessoires, kleding, kleden, tablewear  en boeken. Uiterst smaakvol ingericht tot in het kleinste detail. Het restaurant, de beach bar, het boutique hotel en de bazaar van Los Enamorados zijn het product van Pierre Traversier, ex-basketbalspeler en sneakerverzamelaar en Rozemarijn de Witte, editor in chief en verzamelaar van de meest bijzondere producten.

 

HIPPIEMARKT

De kust van Noord Ibiza kent vele prachtige baaitjes met heerlijke strandjes die per auto allen het bezoeken waard zijn. Cale Benirràs is onze absolute favoriet. De rotsen langs de baai zijn adembenemend mooi en het water diep groen-blauw. Je waant je er volledig van de bewoonde wereld afgesloten mede door de dichte bosrijke omgeving. Vlakbij de kunst richting het westen liggen vele uitgestrekte wijnvelden die niet onder doen voor de Dordogne. Omgeven door smalle slingerwegen die je uiteindelijk weer terug naar het noordelijk binnenland leiden. Hier vind je idyllisch dorpje Sant Juan waar wekelijks een hippiemarkt gehouden wordt. Hier verkopen lokale kunstenaars, pottenbakkers en meubelmakers hun werk op kleden op straat en in kraampjes. Op het plein midden in het dorp worden de meest heerlijke lokale gerechten en drankjes verkocht. Oké het is er druk maar Sant Juan is zeker het bezoeken waard. Vergeet wat ons betreft het drukke uitgaansleven van clubs Amensia, Pacha en Ushuaia op Ibiza maar. Noord heeft het, maak kennis met dit wonderschone unieke gebied en kom er volledig tot rust op het heerlijke Zuid-Europese eiland.

 

Recente artikelen

Up-to-date blijven van de laatste nieuwsberichten?