Concrete Valley | Office Design

Concrete Office

Concrete has been a popular construction material dating back to ancient history. The Egyptians, Babylonians and Greeks used it and the Romans pioneered its usage on a large scale, such as the monumental construction of the Colosseum which contains a great deal of concrete. Unfortunately, this knowledge was lost due to the fall of the Roman Empire and it took us centuries to rediscover the material. In 1925 when small Dutch building projects were first carried out in concrete, who would have thought it would ever regain its status as a desirable material with an esthetic edge? The artificially stone-like material is now used by many modern architects for decorative purposes. They are fans of its grey color, vitality and surface depth. Some architects take it one step further by pushing this material to its boundaries. Ben van Berkel is such an architect, also known as the architect who makes concrete dance.

Great Passion

Only when an amazing design has been completed, such as the station of Arnhem or the Mall of the Netherlands by architect Roberto Meyer, does the importance emerge of finding a party who is able to turn the plans into reality. Concrete Valley in Bergen op Zoom, entrepreneur of the year in this community, is such a party if not the party. At the 80.000 m2 construction site, very diverse, innovative and distinguishing concrete façades, -cladding and -constructions are developed. The location holds three companies who share one office space, where employees passionately explore new ideas and investigate the possibilities of concrete. Welcome to Concrete Valley!

Bold Style

We designed a contemporary office for Concrete Valley with an individualistic, outstanding and bold style, similar to the structures and concrete constructions they create. Earth and sand colors were used, inspired by the components of the material around which the business revolves. The design is characterized by diagonal lines and the combination of concrete, soft furnishings, earth tints and materials are repeated throughout the building. Cutting across the office is the backbone made up of cupboards, seating elements, reception table, desks and the pantry. These define the different zones for working, hanging out, eating & drinking and meeting up. The new office offers its employees various choices for this. Small lounges for short and informal talks, a large meeting room for presentations, a pantry / coffee corner for catching up, working and having a drink and a multi-functional restaurant to lunch, to eat and to have some after work drinks. The working zones are connected by the corridors in the backbone. These reduce the noise levels so that you can work quietly in the open space.

Recent projects